One Shot Terrassa City of Film (11)Deadlines

12 Mar 2021
Call for entries

05 Oct 2021
Final deadline

15
days

26 Oct 2021
Notification date

25 Oct 2021
31 Oct 2021

Address

Cinema Catalunya,  08221, Terrassa, Barcelona, Spain


Festival description
Películas en Plano Secuencia
Short film festival >3'
Feature film festival >3'


Festival requirements
 Film festival
 Fiction
 Documentary
 Animation
 Fantastic
 Terror
 Experimental
 Music Video
 Other
 Any Genre
 Any Theme
 Does NOT have submission fees
 International Festival
 Physical Location
 Production date: Any
 Production countries: Any
 Shooting countries: Any
 Director nationalities: Any
 Debut Films 
 School projects 
 Short Films  >3'
 Feature Films  >3'
 Any language
 Subtitles 
Catalan Spanish English
Share on Social Networks
 Facebook 
 Tweet

Photo of One Shot Terrassa City of Film
Photo of One Shot Terrassa City of Film

Photo of One Shot Terrassa City of Film
Photo of One Shot Terrassa City of Film

Catalan
English
Spanish


Festival start: 25 October 2021      Festival end: 31 October 2021

El One Shot Terrassa City of Film és un festival de cinema que retoma l’antic Certamen del Pla Seqüència organizat a Terrassa entre el 2004 i 2012. Amb l'èxit de la reobertura de l'any passat, tornem aquest any amb 11ª Edició del festival.

La particularitat d’aquest festival és que NOMÉS ACCEPTA CURTMETRATGES EN PLA SEQUÈNCIA. Què significa? Com és ben sabut, consisteix en explicar una història – almenys de 3 minuts de duració - en un sol pla, com s’entén: sense tallar o editar la imatge.

Al 2017, Terrassa va ser seleccionada com a "Ciutat Creativa de Cinema de la UNESCO", un reconeixement que només tenen 17 ciutats al món. Això ens mou a recuperar un passat que és el que ens ha portat fins on som ara.

El 27 d’Octubre és el "Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual". És per això que el festival tindrà lloc durant la setmana del 25 al 31 d’Octubre de 2021, formant també part de la "3a Setmana de Cinema de Terrassa" en la que tota la ciutat s’involucra en activitats de cinema. El festival es celebrarà en el Cinema Catalunya, el principal cinema de Terrassa i part dels "European Cinemas", i altres llocs del centre de la ciutat, on els visionats públics, entrevistes i col·loquis i altres sessions completaran el festival fins la seva Sessió de Clausura i la Gala de Premis.

Per conèixer una mica la història, tot va començar el 1967 quan la Societat Cultural Joventut Terrassenca - coneguda a Terrassa com el "Coro vell" –va organitzar la competició del “Rotllo” amb aquesta mateixa idea. Ara, la Societat Coro Vell, amb el suport de la “Taula de l'Audiovisual de Terrassa” i dins de les activitats de "Terrassa City of Film UNESCO", així com també amb la participació d’aquelles empreses i persones que col·laborin en aquest certament, vol recuperar a la seva desena edició el “Concurs de Pla Seqüència” ara amb el nom de “One Shot – Terrassa City of Film”.

Per qualsevol dubte o pregunta contacteu al oneshot@oneshot.cat.

The prizes (for both 'JUNIOR' and 'SENIOR' categories) would be as follows:

- BEST SEQUENCE SHOT FILM: 1,200€ for 'Senior' / Specialized film equipment or software for 'Junior'.
(It would include the best direction)

- SECOND AWARD: 1,000€ for 'Senior' / Specialized film equipment or software for 'Junior'

- THIRD AWARD: 800€ for 'Senior' / Specialized film equipment or software for 'Junior'.

The awards will be granted by a jury – odd number of members - of 5 professionals related with the film and audiovisual industry. The Jury may grant second or special awards (for interpretation, soundtrack, special effects...) that it deems appropriate, in that case without financial or material endowment, but with a commemorative plaque or diploma.

It seems essential counting on with cash prizes for the "Senior" category. As for the "Junior" section, the prizes will be specialized equipment such as cameras, editing programs and so on, which will be courtesy of audiovisual companies.

01 - One Shot Terrassa City of Film és un Festival Internacional de Cinema que accepta curtmetratges de qualsevol part del món i de cineastes de qualsevol nacionalitat.

02 – S’establiran dues categories:
"Junior" (fins als 18 anys)
"Sènior" (a partir dels 18 anys)

03 - La data límit per inscriure una pel·lícula per qualsevol categoria és el 5 d’Octubre de 2021.

04 - El festival no cobrarà cap taxa d’inscripció, essent gratuïta la participació.

05 - Es podran presentar treballs fets a partir de 2018 fins l’actualitat. No hi ha cap requeriment de premiere o estrena per las pel·lícules, s’admeten tant si han estat estrenades físicament com online. Dit això, les pel·lícules no poden ser públiques a Internet mentre el festival tingui lloc.

06 - El Festival tindrà lloc durant la setmana del 25 al 31 d’Octubre de 2021.

07 - La temàtica serà lliure.

08 - La durada mínima ha de ser de TRES MINUTS (els títols d'inici i/o de final seran apart de la durada del pla seqüència), i la màxima de QUARANTA MINUTS.

09 - Tots els treballs han d'estar rodats amb orientació de pantalla horitzontal.

10 - El pla seqüència no pot contenir cap fotograma d'un sol color (blanc, negre...) ni cap fotograma repetit, ni cap efecte aplicat sobre la imatge que pugui dissimular una manipulació. El contingut argumental ha de ser, per tant, en un sol pla sense talls d'inici a final.
11 - Es podran afegir títols de crèdit de principi i/o final, sense imatges o sons que tinguin a veure amb el contingut argumental del "pla seqüència" i preferentment sobre un fons neutre.

12 - S'accepta la sobreimpressió d'elements gràfics sobre la imatge, sempre i quan la seva mida permeti veure en tot moment la continuïtat del pla seqüència.

13 - Es pot editar la banda sonora, afegint veus en off, diàlegs, efectes sonors o músiques per complementar o substituir el so original.

14 - També es poden incorporar subtítols, preferentment en anglès, en el cas de que hi hagi diàlegs o veus en off. Si l’idioma de la pel·lícula no és en Català o en Castellà, els subtítols són obligatoris en una d’aquestes dues llengues. L’organització es reserva la facultat de demanar el subtitulat en el cas que no hi sigui i es consideri necessari per l’exhibició.

15 – Si s’és seleccionat, el cineasta haurà d’allotjar diferents arxius relacionats amb el curtmetratge, en els formats i lloc especificats, acompanyats d'una fitxa tècnica i una d'artística, la sinopsi, alguna fotografia de promoció (inclosa una del director i el seu currículum) i l’autorització signada (que serà enviada) donant permís per poder difondre la totalitat o part dels plans seqüència com a difusió o promoció del certamen i en qualsevol mitjà.


Nota:
El Comitè Organitzador es reserva la facultat de no admetre a participació aquells plans seqüència que pel seu contingut puguin atemptar contra drets i llibertats fonamentals i també de resoldre qualsevol incidència que pugui sorgir que no s’ajusti a les bases de participació.


  

 
  

Discover great films & festivals, one click away

Register
Login