ZIFF - ZINEBI First Feature Length Film (66)



Dates limites

18 mars 2024
Appel à Inscriptions

31 août 2024
Date limite finale

5
mois

15 oct. 2024
Date de notification

08 nov. 2024
15 nov. 2024

Adresse

Edificio La Perrera (Sabino Arana 50, 1º),  48013, Bilbao, Vizcaya, Spain


Exigences du Festival
 Festival de cinéma
 Fiction
 Documentaire
 Animation
 Fantastique
 Terreur
 Experimental
 Music Video
 Autres
 Tous les genres
 Tous les thèmes
 A des frais d’inscription
 Festival International
 Lieu physique
 janvier 2024
 Pays de production: Tout
 Pays de tournage: Tout
 Nationalités des directeurs: Tout
 Premiers Films 
 Projets scolaires 
 Long-métrage  >60'
 Toutes langues
 Sous-titres 
English
Partager sur les réseaux sociaux
 Facebook 
 Tweet




Photo of ZIFF - ZINEBI First Feature Length Film
Photo of ZIFF - ZINEBI First Feature Length Film
Photo of ZIFF - ZINEBI First Feature Length Film
Photo of ZIFF - ZINEBI First Feature Length Film

English
French ML


Début du Festival: 08 novembre 2024      Fin du Festival: 15 novembre 2024

ZINEBI
FESTIVAL INTERNATIONAL DU DOCUMENTAIRE ET DU COURT MÉTRAGE DE BILBAO

Il a commencé en 1.959 et organisé par le Département Culturel de l'Hôtel de Ville de Bilbao, ZINEBI fête sa 63ème édition du 12 au 19 novembre 2021.

C'est le seul festival international de classe A en Espagne dans la catégorie documentaire et court-métrage reconnu par la FIAPF depuis 1974, reconnu par la Hollywood Academy comme un qualificatif pour les Oscars parmi les courts métrages des palmares officiels et les qualificatifs ainsi que par l'Académie espagnole pour les BAFTA Awards et les prix GOYA.

ZINEBI est un festival qui contient toutes les formes et formats les plus actuels, innovants et suggestifs et qui fait un pari constant pour les auteurs émergents. Le line-up de la programmation internationale (documentaire, animation et fiction) et sa section ZIFF-ZINEBIFIRST FILM, dédiée aux premières œuvres, sont leur marque vraiment distinctive. Honor Mikeldis sont également remarquables, qui reconnaissent la prestigieuse carrière de réalisateurs internationaux et les sélections rigoureuses de ses sections BEAUTIN DOCS, dédiées aux longs métrages contemporains les plus pertinents et BERTOKO BEGIRADAK, une section dédiée aux longs métrages documentaires basques d'une production récente. En outre, elle célèbre chaque année la rencontre professionnelle intitulée ZINEBI INDUSTRY- NETWORKING, dédiée à la promotion de l'industrie audiovisuelle basque.

REGLAMENTO

SECCIÓN OFICIAL — CONCURSO INTERNACIONAL ZIFF - ZINEBI PREMIER FILM


1. El Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI es una manifestación cinematográfica internacional de carácter competitiva reconocida por la Federación Internacional de Asociaciones de Productores de Films (FIAPF). El Festival presenta competiciones (Concurso Internacional de Cortometraje, y ZIFF — Concurso Internacional de Largometrajes opera prima) y programación paralela.

2. La 63ª edición del Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI tendrá lugar en Bilbao entre los días 12 et 19 Novembre de 2021.

3. El organizador del Festival es el Ayuntamiento de Bilbao, en colaboración avec la Diputación Foral de Bizkaia, el Departamento de Cultura del Gobierno Vasco y el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (a través del Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales — ICAA).

CONDICIONES

4. El Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI acepta largometrajes de las categorías de ficción, animación y documental para su Sección Oficial — Concurso Internacional ZIF-ZINEBI Premier film. Para ser admitidos, los largometrajes deberán ser opera prima. Es decir, deberán haber sido dirigidos por realizadoras y/o répertoires que no hayan dirigido previamente otro largometraje. Las inscripciones de los largometrajes serán formalizadas por los/comme produits/as o sus representantes legales.

5. Los largometrajes de la Sección Oficial — Concurso Internacional ZIFF-ZINEBI Premier film deberán haber sido producidos avec fecha posterior al 1 de enero de 2021, y para su selección deberán haber sido remitidos a través de la plataforma Festhome hasta el día 12 de septiembre 2021. Las inscripciones deberán incluir el formulario y la información complementaria sobre el largometraje que la productora considere oportuna. Los textos deberán estar redactados en euskera, español o inglés.

6. Se admitirán únicamente películas avec una duración superior a 60 minutos.

7. Únicamente serán admitidos en la Sección Oficial — Concurso Internacional ZIFF-ZINEBI Premier film primeros largometrajes de directores y realizadoras que garanticen su estreno en el Estado en el Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI.

8. No se aceptarán largometrajes opera prima que hayan sido previamente exhibidos en el Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI, o que hayan sido rechazados en convocatorias anteriores.

9. Todos los largometrajes opera prima hablados en idiomas distincto del inglés deberán ser remitidos avec subtítulos en inglés. Las películas remitidas que sean ilegibles o que estén incluidas en archivos dañados no serán considerados para su selección. Es responsabilidad del remitente asegurarse de que los archivos enviados se encuentran en correcto estado.

10. El Comité de Selección deberá visionar todos los largometrajes opera prima para ser admitidos. El Comité de Selección será nombrado por la dirección del Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI, y tendrá como función el asesoramiento en la elección de las películas integrantes de su Sección Oficial — Concurso Internacional ZIFF-ZINEBI Premier film. La decisión última sobre dicha elección será responsabilidad de la dirección del Festival.

11. El Festival se reserva el derecho de exhibir los largometrajes seleccionados en la Sección Oficial Concurso Internacional ZIFF ZINEBI Premier Film en una plataforma online geobloqueada para España. La exhibición de los mismos quedará ltd a los días de celebración del Festival, pudiendo limitarse el número de pases o días de exhibición.

COPIAS DE PROYECCIÓN

12. Para su exhibición pública, todas las películas participantes en la Sección Oficial deberán estar obligatoriamente subtituladas en inglés. El formato de proyección es DCP no encriptado. Se tendrán en cuenta también otros formatos digitales.

13. Las copias enviadas serán revisadas y agrupadas en discos duros para su posterior proyección en las salas del Festival.

14. Etos discos duros quedarán depositados en el archivo del festival y no serán utilizados para otra proyección salvo autorización expresa de los propietarios de los derechos. Su conservación y custodia se realizará de acuerdo al contrato de depósitos voluntarios en cinematecas y filmotecas establecido por la Federación Internacional de Asociaciones de Productores de Films (FIAPF).

15. Las copias de proyección serán expea la siguiente dirección postal : Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI, Edificio Ensanche 11, 1º, 48009 Bilbao (España).

16. La compañía de seguros del Festival garantiza la correcta custodia y conservación de las copias desde el momento de su entrega en las oficinas del Festival por parte de la compañía de transportes, y hasta el momento de su devolución.

17. Una vez finalizado el Festival, el material de proyección se devolverá a la dirección facilitada en el formulario de inscripción. Los gastos de envío correrán por cuenta del participante, mientras que los gastos de devolución serán costeados por el Festival.

JURADO INTERNACIONAL Y PREMIOS

18. La decisión sobre los premios oficiales recaerá en un Jurado Internacional nombrado por la dirección del Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI. Los tres miembros del Jurado de la Sección Oficial — Concurso Internacional ZIFF-ZINEBI Premier Film serán nombrados por la dirección del Festival. El Secretario del Jurado será designado también por la dirección del Festival y podrá intervenir en sus deliberaciones sin derecho a voto.

19. El Jurado Internacional establecerá su Reglamento interno de acuerdo avec la dirección del Festival. Su decisión será definitiva, y no podrá ni dejar desierto ningún premio ni conceder premios ex aequo.

20. El Jurado Internacional de la Sección Oficial — Concurso Internacional ZIFF-ZINEBI Premier Film concederá el Gran Premio ZIFF (12.000€).

21. El Premio del Jurado Joven — ZIFF (2.000€) será concedido por un jurado integrado por estudiantes universitarios y de otros centros de formación.

22. La cuantía económica de los premios será distribuida al 50% entre la compañía productora y el realizador o directora.

23. Las películas premiadas en la 63ª edición del Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI deberán especificar, de forma obligatoria e inexcusable, el reconocimiento obtenido en el Festival en todos los affiches, comunicaciones y publicidad, así como en los o de las copias en su comunicación posterior al Festival, incluidas comunicación en redes sociales y otros soportes.

24. Los premios de la 63ª edición del Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao — ZINEBI serán abonados en 2021 avec les deducciones fiscales que, en su caso, pudieran correspondants tras la aportación, por parte del premiado/a, antes del 15 de diciembre de 2021, de un certificat de residencia fiscal que, a efectos de evitar la doble imposición, deberá ser expedido por las autoridades fiscales de su país de residencia.

25. El presente reglamento se edita en inglés, euskera y español. En caso de duda, la versión prevalente es la española.


************************************************************


ARAUDIA

VOILE OFIZIALA — ZIFF — ZINEBI PREMIER FILM NAZIOARTEKO LEHIAKETA


1. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdia — ZINEBI izaera lehiakorreko nazioarteko adierazpen zinematografikoa da, eta Film Ekoizleen Elkarteen Nazioarteko Federazioaren (FIAPF) aintzatespena du. Jaialdiak lehiaketak (Film Laburren Nazioarteko Lehiaketa, eta ZIFF — Opéra prima Film Luzeen Nazioarteko Lehiaketa) eta programazio paraleloa ditu.

2. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiaren — ZineBiren 63. edizioa Bilbon egingo da, 2021eko azaroaren 12tik 19ra.

3. Jaialdiaren antolatzailea Bilboko Udala da, honako erakunde hauen lankidetzarekin : Bizkaiko Foru Aldundia, Eusko Jaurlaritzako Kultura Saila eta Hezkuntza, Kultura eta Kirol Ministerioa (ICAA Zinematografiaren eta Ikus-zus-zus-zus-zaren eta Unezko Arteen Institutuaren bidez).

BALDINTZAK

4. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiak — ZineBik fikzio, animazio eta dokumental kategorietako film luzeak onartzen ditu Voile Ofizialeko ZIFF-ZINEBI Premier film Nazioarteko Lehiaketarako. Onartuak izateko, film luzeek opéra prima izan behar dute. Hau da, aurretik beste film luzerik zuzendu ez duten erralizatzaile edota zuzendariek zuzendutakoak izan behar dute. Ekoizleek beraiek edo bere legezko ordezkariek formalizatu behar dituzte film luzeen izen emateak.

5.

Voile

Ofizialeko ZIFF

-

ZINEBI PREMIER FILM Nazioarteko Lehiaketako film luzeak 2021eko urtarrilaren 1etik

aurrera egindakoak izan behar dira, eta horiek hautatzeko beharrezkoa da filmak Festhome

plataformaren bidez bidaltzea (

) 2021eko irailaren 12a baino lehen. Honako hau aurkeztu behar da izena ematean : izena emateko formularioa eta ekoizleak film luzeari buruz gehitu nahi duen informazio egokia. Testuek euskaraz, gaztelaniaz edo ingelesez idatzita egon behar dute.

www.festhome.com

6. Gutxienez 60 minutuko iraupena duten filmak onartuko dira.

7. Voile Ofizialeko ZIFF-ZINEBI Premier film Nazioarteko Lehiaketan soilik onartuko dira zuzendari eta errealizadoreen lehen film luzeak, estatuko estreinaldia Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdian — ZineBin egingo dela bermatzen tenak.

8. Ez da onartuko aurretik Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdian — ZineBin ikusgai egon den opéra prima film luzerik, ezta aurreko deialdietan baztertua izan denik ere.

9. Ingelesaz bestelako hizkuntzetan hitz egiten diren opéra prima film luze guztiak ingelesezko azpitituluekin bidali behar dira. Bidalitako filmak irakurtezinak badira edo kaltetutako artxiboetan badaude, ez dira kontuan hartuko hautaketarako. Bidaltzailearen ardura da bidaltzen dituen artxiboak egoera onean daudela bermatzea.

10. Hautaketa Batzordeak opéra prima film luze guztiak ikusi behar ditu onartuak izan aurretik. Hautaketa Batzordea Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiaren — ZineBiren zuzendaritzak berak izendatuko du, eta Voile Ofiziala — ZIF-ZINEBI PREMIER FILM Nazioarteko Lehiaketa ataleko filmen aukeraketan aholkatuko du. Hautaketaren azken erabakiaren erantzukizuna jaialdiaren zuzendaritzak izango du.

11. Jaialdiak beretzat gordetzen du eskubidea, Voile Ofizialeko ZIFF ZINEBI Premier film Nazioarteko Lehiaketan hautatutako film luzeak espainien geoblokeatutako en ligne plataforma batean ikusgai jartzekoa. Horiek Jaialdia egiten den egunetan soilik egon ahal izango dira ikusgai, eta emanaldi edo ikusgai egoteko egunak mugatzeko aukera egongo da.

PROIEKZIOETARAKO KOPIAK

12. Jendaurrean erakusteko, derrigorrezkoa da Sail Ofizialean parte hartzen duten film guztiek ingelesezko azpitituluak edukitzea. Proiekzioetarako formatua koderik gabeko DCP formatua da. Beste formatu numérique batzuk ere kontuan hartuko dira.

13. Bidalitako kopiak errebisatu egingo dira eta disko gogorretan multzokatuko dira geroago jaialdiko aretoetan proiektatzeko.

14. Disko gogorrak jaialdiko artxiboetan gordailututa geratuko dira eta ez dira inolaz ere erabiliko beste proiekzioetarako eskubideen jabeen berariazko baimenik jaso ezean. Disko gogorren kontserbazioa eta babesa Film Ekoizleen Nazioarteko Federazioak (FIAPF) zinemateka eta film-bildumetan gordailuak borondatez egiteko kontratuan ezarritakoa betez egingo dira.

15. Proiekzioetarako kopiak honako posta helbide honetara bidali behar dira : Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdia — ZINEBI, Ensanxe Eraikina 11, 1go solairua, 48009 Bilbo (Espagne).

16. Jaialdiaren aseguru etxeak bermatu egiten du kopiak behar bezala babestu eta kontserbatzen direla, garraio enpresak Jaialdiaren bulegoetan entregatzen dituenetik itzulera momentura arte.

17. Jaialdia amaitutakoan, proiekzioetarako materiala bidaltzaileak izena emateko formularioan adierazitako helbidera itzuliko da. Bidalketa gastuak parte hartzailearen kontura izango dira eta itzulketa gastuak, berriz, Jaialdiak ordainduko ditu.

NAZIOARTEKO EPAIMAHAIA ETA SARIAK

18. Sari ofizialak Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiaren — ZineBiren zuzendaritzak izendatutako Nazioarteko Epaimahaiak erabakiko ditu. Voile Ofizialeko ZIFF-ZINEBI Premier Film Nazioarteko Lehiaketako hiru Epaimahaikideak Jaialdiko zuzendaritzak izendatuko ditu. Epaimahaiko Idazkaria ere Jaialdiko zuzendaritzak izendatuko du, eta deliberazioetan parte hartu ahal izango du, bozkatzeko eskubiderik gabe.

19. Nazioarteko Epaimahaiak bere barne araudia ezarriko du, jaialdiko zuzendaritzarekin batera. Beren erabakia behin betikoa izango da eta ezingo dute saririk hutsik utzi, ezta ex aequo banatu ere.

20. Voile Ofizialeko ZIFF-ZINEBI Premier Film Nazioarteko Lehiaketako Nazioarteko Epaimahaiak ZIFF Sari Nagusia (12.000€) emango du.

21. ZIFF Gazte Epaimahaiaren Saria (2.000€) unibertsitateko eta beste prestakuntza zentro batzuetako ikaslez osatutako epaimahaiak emango du.

22. Sarien zenbateko ekonomikoa% 50ean banatuko da konpainia ekoizlearen eta errealizadorearen edo zuzendariaren artean.

23. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiaren — ZineBiren 63. edizioan saritutako filmek nahitaez eta ezinbestean zehaztu beharko dute Jaialdian lortutako aintzatespena jaialdiaren ondorengo affiche, komunikazio, publizitate unikazioko kopien kreditu-tituluetan, Sare Sozialetako komunikazioa eta gainerako euskarrietakoa barne.

24. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren Nazioarteko Jaialdiaren — ZineBiren 63. edizioko sariak 2021ean ordainduko dira, kasu bakoitzean egokitu litezkeen kenkari fiskalak aplikatuta. Bestalde, saridunak, zergapeko bikoitza saihesteari begira, bizileku duen herrialdeko agintaritza fiskalak igorritako egoitza fiskaleko agiri bat aurkeztu behar du 2021eko abenduaren 15a baino lehen.

25. Araudia ingelesez, euskaraz eta gaztelaniaz argitaratzen da. Zalantzarik sortuko balitz, gaztelaniazkoa izango da bertsio nagusia.

26. Bilboko Dokumentalen eta Film Laburren — ZineBiren 63. film édizioan luze baten izena emateak araudi honetan ezarritako baldintzak onartzea dakar. Era berean, Jaialdiko zuzendaritzak interpretatu eta ezarriko du araudia. Horretarako, FiapFren Jaialdien Nazioarteko Araudian xedatutakoa hartuko du kontuan.

  

 
  

Découvrez les meilleurs films et festivals, en un seul clic

S’inscrire
Connexion